Skafferiet

Vi gör om vår butik och flyttar in den i restaurangen, här kan du köpa viltkött från Sörmland. Närproducerade livsmedel från Sörmland med omnejd. Samt våra egenproducerade produkter som vår torpestalimpa m.m. Viltköttet hanterats i vårt eget viltslakteri. Älg, hjort, annat klövvilt och fågel. Sortimentet varierar av naturliga skäl efter säsong, men ring och hör med oss om du söker något särskilt. Allt viltkött säljs som frysvara.

Vår personal ger dig gärna tillagningstips. Vi vill erbjuda alla att laga och äta en god, klimatsmart, nyttig och hälsosam viltmaträtt!

Öppettider Tisdag-Lördag 8.00-16.00, Söndag 9-12

Viltkött - lika gott att steka som att grilla! Tips på marinad!

1 styckdetalj från hjort
2 tsk torkad timjan
0,5 dl rapsolja från de sörmländska gårdarna
5 krossade enbär
3 bankade vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda rapsolja, timjan, enbär, vitlök och nymalen svartpeppar.
Vänd och vrid på köttbiten som du stoppat tillsammans med marinaden i en
plastpåse att vila över natten i kylskåpet.
Dagen efter skär du biten i lagom tjocka bitar.
Stek på medeltemperatur i lite smör och lite rapsolja i grillpanna.
Köttet ska vara rosa på gränsen till rött.
Har du möjlighet att grilla på kolgrill? Gör det. Du kommer inte bli besviken!

Servera med grillade grönsaker och valfri potatis/ris

Varför ska du äta viltkött?

Viltkött är vardagsmat – ett naturligt kött som är nyttigare, magrare och mer näringsrikt än annat kött. Ät vilt utan att jaga. Viltkött är lätt att laga – Inte konstigare än att tillaga annat kött. Du kan ersätta vilket annat kött som helst med viltkött.

– Viltkött innehåller en högre halt av mineraler, speciellt järn och zink.
– Viltkött är naturligt – fritt från främmande tillsatser som antibiotika och färgämnen
– Viltkött är magert och proteinrikt
– Viltkött är gott, djuren betar på naturliga betesmarker som ger god smak åt köttet
– Viltkött är lätt att lyckas med eftersom det är smakrikt och mört. Se bara till att det inte blir för genomstekt och torrt
– Viltkött är klimatsmart.